Вече са посетени 103 домакинства след потопа в Царево, предоставена им

...
Вече са посетени 103 домакинства след потопа в Царево, предоставена им
Коментари Харесай

15 000 лв. за близките на жертвите от потопа в Царево

Вече са посетени 103 семейства след потопа в Царево, предоставена им е прочувствена и психическа помощ, както и информация за помощите. Това съобщи министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова пред Нова телевизия. Днес тя ще се срещне с кмета на Царево и с регионалната администрация.

Шалапатова уточни, че до момента са предоставени 46 помощи, до троент размер на линията на бедността.

По нейни думи подкрепата може да доближи до 1512 лв., като самостоятелните потребности се преценят.

Облекчен е достъпът до Фонда за обществена протекция. С до 2500 лв. може да бъде подкрепено всяко домакинстнво, което е получило и първата помощ.

Другата седмица на съвещанието на Министерския съвет ще бъде гласувано и предлагането на министерството за подпомагане на хората, изгубили своите близки, в размер на 15 000 лв., посочи още Шалапатова и разясни, че задачата е тази помощ да е непрекъсната мярка.

Припомняме, наводненията по Южното Черноморие взеха четири жертви.

Относно пенсиите тя съобщи, че те ще бъдат осъвременени по швейцарското предписание.

Все още тече бюджетната процедура, като би трябвало да се регистрира икономическата обстановка. Данните за инфлацията обаче били положителни.

Оптимист съм, считам, че нивото на пенсиите ще бъде обезщетено, така че пенсионерите да живеят добре, съобщи министърът.

Във връзка с минималната работна заплата, която би трябвало да се вдигне на 930 лв., тя означи, че следва диалог със обществените сътрудници.

Заложени били доста ограничения за подкрепяне на популацията за съответен достъп до пазара на труда.

По нейни думи безработицата в България е 5,3%. Правят се разбори и ще бъдат задействани ограничения в разнообразни райони в страната.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР